Головне меню

Подати звернення

Весілля в умовах карантину: рекомендації та застереження

 Через карантинні обмеження, пов’язані з поширенням нової коронавірусної інфекції (COVID-19), десятки пар, що вирішили одружитись, стали цьогоріч заручниками4654654акапаппа6565 ситуації.
Найбільш очікуване свято, яке планували довгі місяці, довелося переносити, або ж взагалі відміняти.
 12 червня під час свого щоденного брифінгу глава МОЗ Максим Степанов повідомив що в Україні можна святкувати весілля навіть під час карантину. Однак потрібно дотримуватися встановлених обмежувальних заходів.
 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розробило та пропонує до уваги Методичні рекомендації щодо проведення весіль в умовах розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19)

 Урочисту церемонію весілля – реєстрацію шлюбу та вінчання, рекомендовано проводити під час адаптивного карантину у разі його послаблення при згасанні епідемії коронавірусу COVID-19.
 Брати участь у проведенні церемонії весілля можуть не більше 10 осіб за умови дотримання карантинних обмежень.
 Водночас, основною вимогою для учасників весілля є самостійне проведення температурного скринінгу, дотримання соціальної дистанції в 1,5 метра між учасниками весілля (1 особа на 5 м2), забезпечення всіх учасників спиртвмісними антисептиками, дотримання маскового режиму - одягнутий респіратор або захисна маска (у тому числі виготовлена самостійно) у громадських будівлях та автомобільному транспорті.
 Організаторам весілля необхідно здійснити облік осіб, які були присутні на весіллі із зазначенням дати і часу перебування: прізвище, ім҆ я, по батькові, адреси проживання, контактного номеру телефону. За день до проведення організатори весілля по телефону мають з’ясувати стан здоров’я запрошених гостей та провести опитування. Особи, які мають ознаки нежиті, респіраторної інфекції, знаходяться на самоізоляції або обсервації, були в контакті із хворим на COVID-19 останні 14 днів на весілля не допускаються.
 Весілля може проводитись в закладі громадського харчування (ресторані, кафе, їдальні, тощо) так і домашніх умовах.
 До проведення весілля організатори мають переконатись у дотриманні протиепідемічних вимог в закладі громадського харчування.
 На вході до закладу або будівлі, в якій організовано святкування весілля, організовуються місця для обробки рук антисептиками спиртовмісними з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).
 Забезпечується дотримання між відстані не менше 1,5 метри між сусідніми столами та розміщення не більше як 4 запрошених гостей за 1 столом (без урахування дітей віком до 14 років).
 Видача страв на весілля в багаторазовому посуді проводиться виключно за наявності його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів в закладі громадського харчування або кип’ятінням посуду на протязі 30 хв. в домашніх умовах.
 Забороняється функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі самостійного наливу напоїв клієнтами.
 Місце проведення весілля має бути забезпечений рідким милом, антисептиками та паперовими рушниками в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено.
 В закладі проводиться вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь - місць контакту рук працівників і гостей (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни.
Проводиться комфортне провітрювання приміщень.
Проводиться централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.
 Учасники весілля повинні:
- обробити руки антисептичним засобом перед входом в заклад/будівлю;
- дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м.;
- заходити до закладу та пересуватись в ньому вдягнені в захисну маску, що прикриває рот і ніс (крім часу сидіння за столом з ціллю приймання їжі та напоїв).

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук