Головне меню

Подати звернення

Обережно, фальсифікат!

 За вікном – квітень і всі, хто мають земельну ділянку для вирощування сільськогосподарських, плодових культур, прагнуть бути готовими до проведенняу3555images комплексу робіт.  Саме тому питання забезпеченості засобами захисту рослин (ЗЗР) є особливо актуальним. На ринку країни їх існує велике різноманіття. Однак, на жаль, будь-який хороший продукт стає об’єктом підробок з боку недобросовісних бізнесменів, що прагнуть використати здобуту виробником репутацію для власної наживи. За даними міжнародних організацій, частка фальсифікату становить не менше 20%, а в сегменті малої розфасовки – до 70%. На сьогодні, питання фальсифікованих ЗЗР постає надзвичайно гостро, адже воно безпосередньо пов’язане з процесом виробництва сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, які мають бути абсолютно безпечними для споживання населенням України.
 Зважаючи на вище викладене, управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби радить споживачам прислухатися до порад аби уникнути неприємностей з шахраями:
1. Не купуйте пестициди і агрохімікати на ринку, з автовантажівок, через інтернет без чеку та сертифікату якості.
2. Не забувайте, що кожне торгове місце повинне мати сертифікати якості препаратів з номером, який повинен збігатися з номером партії на упаковці препарату. Якщо у вас виникли підозри з приводу якості продукції, яку ви маєте намір придбати, не соромтеся поцікавитися у продавця наявністю сертифіката та касового (товарного) чеку із за¬значенням наступної інформації: назви підприємства або прізвище продавця; найменування товару; ціни та кількості товару; дати продажу.
3. Звертайте увагу на упаковку та етикетку. Упаковка повинна бути заводською. Обов’язкова наявність захисних елементів на упаковці, таких як голограми, захисні плівки, номер пар¬тії, спеціальні позначки на кришці тощо. Оригінальну голограму неможливо зня¬ти неушкодженою з упаковки! Етикетка - інформа-ція на ній повинна бути надрукова¬на чітким шрифтом, українською мовою, із зазначенням назви постачальника і його адреси в Україні, діючої речовини, назви препарату, номеру партії, ваги або об'єму, дати виготовлення та терміну придатності, найменування фірми-виробника і його адреси, регламенту застосування (норми витрати, культур, об’єкту, способу, часу обробки, обмежень, терміну очікування, способу знешкодження, заходів безпеки та надання першої медичної допомоги). Етикетка повинна міцно кріпитися до упаковки!
4. Пам’ятайте! Пестициди і агрохімікати для роздрібного продажу населенню не розфасовуються в медичну тару!
5. При придбанні засобів захисту рослин будьте пильними, уникайте сумнівних угод та вражаючих «знижок», які є першою ознакою фальси¬фікату! Купуйте засоби захисту рослин лише у перевірених та надійних постачальників!

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук