Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Как правильно варикоз лечить

На Прикарпатті студенти потрапили до інфекційної лікарні. Під підозрою лаваш з курячим м’ясом

 27 січня 2020 року 7 студентів, які навчаються в Івано-Франківському національному медичному університеті, були госпіталізовані до Івано-Франківськоїуукццц4553ціваіваіваів обласної клінічної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція». Хворі скаржились на загальну слабість, болі в животі, підвищення температури тіла, діарею.


 Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 27 січня 2020 року розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху гострої кишкової інфекції в місті Івано-Франківську.
 В ході санепідобстеження встановлено: хворі пов’язують виникнення захворювання із вживанням лавашу з курячим м’ясом, придбаним в закладі «Сандвіч-бар» 24 січня 2020 року, що розташований за адресою: вул. Пасічна, 3, м. Івано-Франківськ.
 Погіршення самопочуття у хворих з’явилось 24-25 січня. Звернулись в поліклініку медуніверситету 26-27 січня 2020 року та були направлені і госпіталізовані до Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні.
 Стан хворих – середнього ступеня важкості.
Проведено санітарно-епідеміологічне обстеження осередку та позапланова перевірка закладу: відібрані на направлені в лабораторію проби води, харчових продуктів, змивів на мікробіологічні показники.
Ситуація знаходиться на контролі в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Результати санепідрозслідування, позапланової перевірки, лабораторних досліджень, будуть доведені до громадськості та направлені до правоохоронних органів.
В ході епідрозслідування встановлено основні порушення:
- заклад не зареєстрований в Єдиному державному реєстрі;
- заклад працює на привозній воді невідомого походження, без результатів лабораторних досліджень, відсутнє гаряче водопостачання;
- відсутній контроль температурного режиму холодильного обладнання (контрольні термометри та журнал контролю температурного режиму);
- порушено товарне сусідство (спільне зберігання в холодильнику м'ясних та молочних виробів, яєць);
- частково відсутнє маркування на харчових продуктах;
- приготування курячого м'яса проводиться в домашніх умовах;
- не створені належні умови для миття кухонного посуду, відсутні інструкції з миття посуду;
- не представлені особові медичні книжки персоналу;
- відсутній журнал здоров'я;
- не представлена угода на проведення дезінсекції та дератизації;
- відсутні дезінфекційні засоби;
- відсутні належні умови для дотримання особистої гігієни персоналом (відсутні миючі засоби, одноразові рушники);
- не створені належні умови для зберігання особистого та санітарного одягу, відсутній санітарний одяг;
- відсутнє маркування розроблювального інвентарю та інвентарю для прибирання;
- частково відсутні супровідні документи на харчові продукти.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук