Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Якісна та безпечна продукція – запорука здоров’я дітей
«Забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування для дітей у школах та дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування, відповідність санітарно-гігієнічним нормам є вкрай важливими факторами, які визначають здоров’я підростаючого покоління. Неприпустимо, щоб продукція недоброякісних виробників опинялася в раціоні школярів», – зауважив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль на щотижневій оперативній нараді.
З метою вивчення та контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних норм при організації харчування дітей в закладах освіти області Головним управлінням Держпродспоживслужби Івано-Франківщини розроблена та виконується з вересня 2018 року регіональна цільова програма «Дітям Прикарпаття – якісне харчування».
Програма спрямована на забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування дітей в школах, дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування.
В ході виконання програми Держпродспоживслужбою області проводиться моніторинг значної кількості постачальників сировини та готової продукції, комплекс лабораторних досліджень. Це давало змогу відстежувати продукцію недоброякісних виробників, з метою унеможливлення потрапляння невідповідної продукції для харчування дітей.
Під час моніторингу досліджувались молочні та м’ясні продукти, риба, овочі, олія і хліб.
Проведено відбір 1777 зразків харчових продуктів у 520 закладах, з них 68 зразків за результатами досліджень не відповідали вимогам. За наслідками моніторингу зупинено обіг невідповідних харчових продуктів у 64 випадках в кількості – 7800 кг.
Відрадно саме те, що 16 виробників молочних продуктів з багатьох областей України починають розуміти: постачати в школи і садочки Івано-Франківщини необхідно масло, а не спреди.
Спеціалісти Держпродспоживслужби постійно працюють над удосконаленням програми. В цьогорічних планах - впровадити мікроструктурний аналіз готової продукції з м’ясної сировини, а саме - дослідження ковбасних виробів, зокрема сосисок, на визначення складників, з яких вони виготовлені.
В ході досліджень можна буде визначити кількість і стан м’язів, жирової та сполучної тканин, наявність субпродуктів та рослинних компонентів, і в результаті - зробити висновок щодо відповідності фактичного складу зразка тому, що зазначено в діючій документації або на маркуванні продукту.
На запровадження даного виду досліджень необхідно спрямувати біля 1,100 млн. грн. , 730 тис. - на обладнання, 380 тис. – підготовка приміщень та навчання персоналу. Сьогодні дані кошти уже виділені з обласного та державного бюджету. За приблизними розрахунками цю роботу буде розпочато з січня 2020 року.
У Головному управлінні Держпродспоживслужби проаналізували тендерну документацію при проведенні відкритих торгів щодо надання послуг з харчування дітей в закладах освіти області. Аналіз засвідчив відсутність вимог щодо безпечності та якості продукції, котрі є не менш важливими, ніж ціна. Тож фахівці Держпродспоживслужби розробили вимоги до постачальників, що бажають брати участь в згаданих тендерах.
Одним із важливих пунктів виконання програми є – дотримання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоках в закладах освіти області.
Адже з 687 навчальних закладів області – 36 харчоблоків не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, а у 76 школах вони відсутні, в 31 школі харчування дітей здійснюється тільки буфетною продукцією, в інших 45 школах – в 31 - виділено кімнати для прийому їжі та в 14 – привізне харчування.
Тому управлінням Держпродспоживслужби розроблено «Паспорт харчоблоку освітнього закладу».
Давши відповідь на пункти паспорту, кожен керівник закладу освіти, побачить ті виклики та ризики щодо санітарно-гігієнічних вимог до харчоблоку і які заходи необхідно вжити щоб їх мінімізувати.
Голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль доручив управлінням (відділам) освіти РДА, МВК та ОТГ поширити на місця напрацювання та пропозиції Держпродсподжислужби щодо проведення тендерних процедур та паспортизації харчоблоків навчальних закладів та забезпечити їх виконання.