Головне меню

Подати звернення

Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області

 За даними районних, міських управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, з початку оздоровчоївапвапва545657аипаапра кампанії відкрито 92 заклади оздоровлення та відпочинку дітей, із них 14 закладів оздоровлення, із яких – 5 санаторного типу, 76 закладів відпочинку з денним перебуванням та 2 наметові містечка.


 З 14.05.2019 р. по 27.05.2019 р. фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взято участь в складі робочої групи ОДА з метою здійснення моніторингу стану готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області до проведення літньої оздоровчої кампанії 2019 року.
 З початку оздоровчої кампанії посадовими особами територіальних органів Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взято участь у проведенні 84 обстежень дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей. Порушення вимог санітарного законодавства встановлено у 11 закладах (13%).
 Основні види порушень, які встановлені під час обстежень закладів стосувалися невідповідності питної води вимогам санітарних норм за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, порушення вимог до утримання територій, порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, нестандартні змиви з чистого посуду та обладнання на харчоблоках дитячих закладів, недотримання правил миття посуду та особистої гігієни працівниками харчоблоку
 Для організації надання медичної допомоги дітям в закладах оздоровлення наказами управлінь охорони здоров’я при облдержадміністраціях відповідних адміністративних територій затверджено перелік лікувально-профілактичних закладів, закріплених за заміськими закладами оздоровлення та відпочинку. За даними територіальних органів Держпродспоживслужби всі стаціонарні заклади оздоровлення укомплектовані медичними працівниками.
 Керівникам районних, міських відділів освіти. ОТГ та керівникам закладів направлені інформаційні листи про дотримання вимог санітарного законодавства під час літнього відпочинку та оздоровлення, а також надавались практичні рекомендації при обстеженнях.
 З метою оцінки якості питної води проведено 124 дослідження проб питної води за мікробіологічними, із них 5 – бактеріально забруднених та 128 – за санітарно-хімічними показниками, із них 9 не відповідали вимогам. За результатами нестандартних проб надані рекомендації керівникам закладів щодо проведення дезінфекції, промивки водопровідних мереж та повторного відбору проб води.
 Лабораторний контроль за якістю питної води та харчуванням дітей проводитиметься до закінчення оздоровчого сезону. Окрім того, на особливому контролі  Держпродспоживслужби є профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій у дитячих оздоровчих закладах.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук