Головне меню

Подати звернення

Реєструються нові випадки африканської чуми свиней

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що 06.07.2016 року у СФГ «Джерело-Г» с. Лісове, Тальнівського району, Черкаської області, де утримувалось 527 гол. свиней та 15.07.2016 року у ФОП «Бондаренко В.М.» м. Шостка, Шосткинського району, Сумської області зареєстрована африканська чума свиней.
   Станом на 18.07.2016 року на території України зареєстровано 15 неблагополучних пунктів по африканській чумі свиней, в тому числі 13 домашні свині, 2 дикі свині на території Полтавської (3), Житомирської (1) Кіровоградської (1), Одеської (3), Хмельницької (1), Сумської (2), Чернівецької (1), Миколаївської (1), Чернігівської (1), Черкаській (1) областей.dnpk-31072015-633x153

Для операторів ринку харчових продуктів

  Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та територіальних управлінь в районах та містах готові надавати рекомендації та консультації операторам ринку харчових продуктів.expert groups OI 6 2014 1
   Біля двох років діє мораторій на перевірки. Підприємці стверджують, що це дуже добре, бо їм не заважають працювати контролюючі органи, але з іншого боку без здійснення інспектувань не буде підтвердження відповідності щодо безпечності виробленої продукції, що не дасть змоги вийти на інші ринки, з іншої сторони - недобросовісність окремих виробників є наслідком скарг споживачів на недоброякісні харчові продукти.
   За період дії мораторію відбулися зміни в українському законодавстві прийнято ряд нових законодавчих актів, зокрема, 20 вересня 2015 року набули чинності положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», створено Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відповідно до постанови КМУ від 10 вересня 2014 року № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», яка в квітні пото чного року відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 6 квітня 2016 року № 260-р «Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» Держпродспоживслужба офіційно розпочала роботу і приступила до виконання функцій, велика увага приділялась навчанню та підготовці спеціалістів в питаннях безпечності харчових продуктів, зокрема, в період з жовтня 2014 по квітень 2016 року 35 спеціалістів ветеринарної медицини пройшли навчання згідно Проекту

 

Читати детальніше...

Про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи із пестицидами і агрохімікатами

  Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами (далі – допуск). qqqwww
  Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).

Читати детальніше...

Ревізія старих вогнищ - важлива складова моніторингу фітосанітарного стану об'єктів регулювання

   Основним завданням служби карантину рослин є забезпечення охорони території від занесення і розповсюдження10a9333d79f6d6987578a10594f5800d
 карантинних шкідників,хвороб рослин та бур’янів, а також своєчасне виявлення, локалізація і ліквідація вогнищ обмежено поширених карантинних організмів. Карантинні адвентивні (види рослин, що за нормальних умов, в результаті заносу людиною, твариною або іншими чинниками поширені діаспорою) шкідники та хвороби пошкоджують усі органи і частини сільськогосподарських культур: гілки, листя, стебла, квіти, плоди, коріння, а також врожай, що зберігається у складських приміщеннях.

Читати детальніше...

До уваги операторів ринку

   До відома операторів ринку, які здійснюють виробництво, реалізацію, та/або обіг харчовихfood01
продуктів, щодо забезпечення дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:
 - з 20.09.2016 року набирає чинності розділ VII «Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами» (статті 40 - 51) Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
   Згідно вимог статей 40-51 цього Закону оператори ринку зобов’язані дотримуватись гігієнічних вимог до потужностей, до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти, до рухомих та / або тимчасових потужностей, до транспортних засобів, до обладнання та інвентарю, дотримання гігієнічних вимог, щодо постачання води, до персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами, до харчових продуктів, до пакування харчових продуктів, дотримання гігієнічних вимог під час термічної обробки харчових продуктів.

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Пошук