Головне меню

Подати звернення

Нарада з директорами навчальних закладів, приватними підприємцями харчоблоків шкіл міста Івано-Франківська

  07 вересня 2016 року в приміщенні СШ № 11 відбулася нарада з директорами навчальних закладів,кккккк приватними підприємцями харчоблоків шкіл м. Івано-Франківська.
  Спеціалістами управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську висвітлено питання: санітарно-гігієнічні вимоги при організації харчування учнів, вимоги до складання примірних двотижневих меню, режиму харчування. Також присутніх ознайомлено з вимогами Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів (ДСанПІН 5.5.2.008-01), постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах», порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах , затвердженого наказом МОЗ України, МОН України 01 червня 2005 року № 242/329, зареєстрованого у міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за № 661 /1094.
 Спеціалістами Держпродспоживслужби дано вичерпні відповіді на ряд питань приватних підприємців щодо організації харчування.

На Городенківщині запроваджено карантинний режим по бактеріальному вяненню (вілту) кукурудзи

 Карантинний режим по бактеріальному в’яненню (вілту) кукурудзи (Erwinia (Pantoea)9999158
stewartii (Smith) Dye) запроваджено в Городенківському районі, у зв’язку із виявленням даного захворювання в урочищі «Залісся» (Далешівська сільська рада) на площі 38 га. (Розпорядження Городенківської РДА від 18.08.2016 № 251)

 Затверджено фітосанітарні заходи щодо локалізації та ліквідації даного захворювання.

Прогноз розвитку й розповсюдження шкідливих комах і хвороб в озимих зернових та технічних культурах восени 2016 року

  Зернові культури. Останнім часом спостерігається збільшення періоду осінньої999qazx вегетації озимих культур. Що в свою чергу сприяє: заселенню посівів шкідниками та гризунами, зараженню посівів хворобами листя, збільшенню забур`яненості, зниженню зимостійкості.
 Під час проростання на ріст і розвиток рослини впливає цілий комплекс організмів, які можуть зберігатися безпосередньо на насінині або у грунті. Незважаючи на те, що у весняно – літній період вегетації зернових колосових культур розвиток хвороб на рослинах не набув великого розвитку завдяки посушливим умовам, але на насіннєвому матеріалі виявлено збудники: септоріозу, фузаріозу, альтернаріозу, сажки.

Читати детальніше...

Застерігаємо батьків : утримайтесь від харчування дітей грибними стравами

  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області застерігає батьків3233qqeddd від харчування своїх дітей грибами та грибними стравами.
  Цього року трапився випадок, коли мама нагодувала свою однорічну дитину грибною підливою, внаслідок чого дитина отруїлася і на даний час перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні.
Пам’ятайте, що гриби та страви з них – це не їжа для дітей. Категорично забороняється годувати грибами дітей віком до трьох років. Не рекомендується використовувати в харчуванні дітей віком до шести років страви з дикорослих грибів.
   З початком грибного сезону в нашій області щороку реєструються випадки отруєнь неїстівними грибами серед населення, які призводять до важких, а інколи навіть летальних випадків. Це такі гриби, як бліда поганка, мухомори, опеньки несправжні та багато інших. Для отруєння досить з'їсти половину поганки, а смертність від неї досягає більш як у 50 % випадків.

Читати детальніше...

Реалізація системи «Єдине вікно» в Івано-Франківській області

  22 серпня 2016 року в приміщенні Івано-Франківської митниці ДФС проведено семінар-нараду333qae12 з питань забезпечення належної реалізації принципу «Єдиного вікна», впровадження якого передбачене постановою КМУ від 25.05.2016 № 364 «Деякі питання реалізації принципу «єдиного вікна» під час митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».
  Участь у роботі семінару-наради взяли фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Івано-Франківській області, начальник Івано-Франківської митниці ДФС та представники суб’єктів господарювання.
 Учасники розглянули порядок практичної реалізації інформаційного обміну між Івано-Франківською митницею ДФС та державними контролюючими органами і підприємствами.

Гаряча лінія

Пошук