Головне меню

Подати звернення

Рекомендації для споживачів: як захистити свої права при придбанні товарів та послуг через Інтернет

  На сьогоднішній день придбання товарів, робіт і послуг через Інтернет набуває всеea24267cd70cda7de0769773935f512c більшого розповсюдження. Така тенденція зумовлена, насамперед, концентрацією пропозицій товарів певної категорії на одному сайті, каталозі, віртуальному магазині з можливістю порівняння, пошуку прийнятної ціни, можливості змістовного вивчення споживчої якості тих чи інших груп товарів. А наявність відгуків споживачів, які вже придбали бажаний товар дозволяє мінімізувати небажані витрати та уникнути розчарування внаслідок невдалої покупки.
  Відносини, що виникають між покупцем і продавцем товарів, робіт та послуг в Інтернеті не відрізняються від традиційних правил купівлі-продажу і регулюються, зокрема, положеннями Цивільного кодексу України та Закону України «Про захист прав споживачів» .
Права споживача при купівлі товару через інтернет-магазин регулюються статтею 13 Закону України «Про захист прав споживачів». Закон визначає обсяг інформації, який обов’язково має бути доведений споживачу до моменту замовлення товару.

Читати детальніше...

Новий спалах харчової токсикоінфекції в місті Калуш

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській областіotruyennya-e1442396838740 інформує щодо спалаху гострого гастроентероколіту в закладі громадського харчування піцерії «Палермо», яка знаходиться за адресою: вулиця Л.Українки, 15а, місто Калуш, Івано-Франківської області.
 Станом на 9 годину 22.09.2016р. всього госпіталізовано 11 осіб, в тому числі 2 дітей віком до 15 років, в інфекційне відділення Калуської ЦРЛ. Хворі звернулись за медичною допомогою та були госпіталізовані 20.09.2016р та 21.09.2016р. зі скаргами на загальну слабкість, нудоту, блювоту, багаторазовий стілець, підвищення температури тіла до 39 градусів С. Всі хворі напередодні та в день захворювання відвідували піцерію «Палермо». У всіх хворих попередній діагноз «Гострий гастроентероколіт». При проведенні епідрозслідування встановлено, що спільними стравами для всіх хворих було вживання салату «Цезар», заправленого фірмовим соусом «Цезар», піц «Палермо» і «Верона». Стан хворих розцінюється як середньої важкості.

Читати детальніше...

Оперативна інформація про спалах інфекційного захворювання в лікувально-оздоровчому комплексі «Дружба» станом на 20.09.2016 р.

558881100 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що із 76 осіб які звернулися до лікувальних закладів Долинського та Рожнятівського районів з ознаками гострого харчового отруєння станом на 14.00 год. 20.09.2016 р. виписано з стаціонару 60 осіб . За результатами лабораторних досліджень ЦРЛ у 60 хворих підтверджено діагноз «Сальмонельоз, гастроентерологічна форма».
 Спеціалістами Держпродспоживслужби проведено заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції: винесено Розпорядження № 1 від 13.09.2016 р. про припинення діяльності ЛОК «Дружба» с. Новоселиця, директору ЛОК «Дружба» та постачальнику ФОП Лешанич направлено приписи про усунення порушень санітарного законодавства (припис № 6 від 14.09.2016 р. та № 4 від 13.09.2016 р.).
Ініційовано проведення засідання ТЕБіНС в Долинському районі, яке відбулося 13.09.2016 р.
Підготовлено 4 виступи в ЗМІ (телебачення, радіо, преса).

Семінар–навчання для голів та секретарів сільських і селищних рад Долинського району

  Спеціалістами управління Держпродспоживслужби в Долинському районі 15 вересня 2016dolina року проведено семінар-навчання з головами та секретарями сільських і селищних рад Долинського району, на якому розглянуто питання державної реєстрації операторів ринку, які провадять діяльність з первинного виробництва, транспортування, зберігання, виробництва і реалізації харчових продуктів. В ході навчання дано роз’яснення для чого проводиться дана реєстрація, як її проводити, до кого звертатися і в які терміни.
 Важливою та цінною для учасників заходу була інформація про небезпечні антропозоонози (а саме - сказ, сибірку, туберкульозу, лейкоз, бруцельоз), небезпеку, котру несуть для людей ці захворювання, та методи їх профілактики.
Окремо було обговорено чи не найважливіше на сьогодні питання - профілактика та недопущення поширення на територію району африканської чуми свиней та дії при виявленні даної хвороби.

Навчання-тренінг з моделюванням ситуації при підозрі захворювання свиней на АЧС

 Навчання-тренінг з моделюванням ситуації при підозрі захворювання свиней на АЧС на базі ФОП Захарчук М.Д.  село Глибівка Богородчанського району

13 вересня 2016 року на базі свиногосподарства ФОП Захарчук М.Д., що в селі Глибівка Богородчанського району Івано-Франківської області, було проведено навчання-тренінг з опрацювання плану дій працівників управління Держпродспоживслужби в Богородчанському районі та підрозділів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту4534534534
в Богородчанському районі з моделюванням ситуації при підозрі захворювання свиней на африканську чуму.

 Дане навчання дозволило перевірити готовність ветеринарної служби та сил цивільного захисту району до дій у разі загрози та виникнення АЧС, вдосконалити практичні навички керівного складу управління, галузевих ланок щодо організації ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також вивчити проблемні питання щодо реалізації вимог чинного законодавства України при виявленні та ліквідації АЧС та визначити напрямки удосконалення роботи.

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Пошук