Головне меню

Дослідження насіння

ІНФОРМАЦІЯ про лабораторні дослідження з визначення посівних якостей насіння сільськогосподарських культур

на базі ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія»
Адреса - м. Івано-Франківськ вул. Горбачевського, 11
тел. (0342) 50-64-56

СПИСОК
спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, відповідальних за приймання та доставку зразків насіння

 

Район ПІБ Контактний номер телефону
Богородчанський Веклич Оксана Юріївна 096-232-74-02
Верховинський Слижук Іван Васильович 067-96-93-845
Галицький Шевчук Оксана Тарасівна 068-039-52-11
Городенківський Іванишин Роман Ігорович 098-239-15-50
Долинський Гладенький Петро Михайлович 066-600-88-52
Калуський Ковальчук Оксана Іванівна 068-039-52-11
Коломийський Вахняк Мирослава Дмитрівна 066-687-15-69
Косівський Заячук Дмитро Дмитрович 067-45-68-770
Надвірнянський Козар Галина Богданівна 067-451-72-66
Рогатинський Данюк Марія Михайлівна 096-530-63-46
Рожнятівський Листван Михайло Олексійович 096-17-28-815
Снятинський Кіцул Василь Миколайович 097-103-03-05
Тлумацький Збіглей Іван Васильович 096-154-18-81

 

 Прийом зразків проводиться в приміщеннях районних управлінь (відділів) Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Для сільськогосподарських товаровиробників Тисменицького району прийом насіння відбувається безпосередньо в ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія».

 Норми граничної маси проб насіння основних

сільськогосподарських культур (ДСТУ 4138-2002)

Культура

Мінімальна маса проби, г

для визначення

Посівних якостей вологості чистоти
Баклажан 50 50 5
Боби кінські 1000 100 1000
Буркун 50 50 4
Буряк столовий і кормовий 500 500 20
Вика посівна 1000 100 140
Горох 1000 100 900
Гречка 600 100 60
Грястиця збірна 30 50 2
Жито 1000 100 120
Кабачки, патесони, цукіні 250 250 50
Капуста 50 50 5
Квасоля звичайна 1000 100 1000
Конюшина 25 50 2
Костриця 50 50 4
Кукурудза 1000 100 900
Лисохвіст лучний 30 50 3
Люпин 1000 100 450
Люцерна 50 50 4
Лядвенець рогатий 30 50 4
Морква 50 50 4
Огірки 100 100 20
Пажитниця 60 50 4
Перець солодкий і гіркий 50 50 5
Петрушка 50 50 2
Просо 150 50 15
Пшениця 1000 100 120
Редиска 100 100 10
Ріпак 100 50 10
Тимофіївка лучна 25 50 2
Томат 50 50 5
Цибуля 50 50 5
Ячмінь 1000 100 120

ВИДИ ЕКСПЕРТИЗ
насіннєвого матеріалу, що проводить
ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія»
та ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ

  (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року № 1348 «Деякі питання надання послуг Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління» та Наказу Міністерства аграрної політики України від 13.02.2013 № 96 «Розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними організаціями центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин»)

№ з/п Найменування послуги Одиниці виміру

Вартість, послуги,

грн.

1 Відбір та оформлення зразків насіння зразок 114,30
2 Визначення маси 1000 насінин - " - 30,56
3 Визначення схожості, енергії проростання насіння - " - 35,70
4 Визначення вологості зразка насіння - " - 32,92
5 Визначення чистоти зразка насіння - " - 34,82

Для проведення вищезазначених послуг необхідно подати :

- заяву встановленого зразка;
- зразок насіння;
- документ, що підтверджує оплату наданих послуг.

  За результатами лабораторних досліджень, замовнику видається протокол випробувань проби насіння та висновок фітосанітарної експертизи.

Гаряча лінія

Вхід

Пошук