Головне меню

Подати звернення

Обережно: картопляна хвороба! Корисні поради для споживачів

 Картопляна хвороба хліба – одне з найпоширеніших захворювань хліба, що спричиняється спорами картопляної (сінної ) палички, які потрапляютькартинка4435віаіваві у хліб разом з борошном.
 Ці спори гинуть тільки при температурі 130 градусів С . Найбільшого розвитку ці мікроорганізми досягають при температурі 35-40 градусів С. Тому хвороба найчастіше проявляється в літній період.

Читати детальніше...

Щодо випадків АЧС в Одеській, Тернопільській та Сумській областях

 Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області захворювання та загибель свиней було виявленовуу4545stop в особистих підсобних господарствах громадян в селах Кислиця та Лощинівка Ізмаїльського району.
 При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 27.06.2018 було виявлено ДНК вірусу АЧС (звіти про результати дослідження № 007041 п.м./18 та № 007043 п.м./18 від 27.06.2018).

Читати детальніше...

Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту основних сільськогосподарських рослин в липні 2018 року

 За даними управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, високийпомідорв6353пчуву температурний режим в липні прискорюватиме розвиток фітофагів, збільшуватиме шкідливість окремих комах, зокрема сисних, листогризучих та плодопошкоджуючих видів.

Читати детальніше...

Щодо розслідування випадків харчового отруєння дітей в готельному закладі вілла «Парламент»

  27.06.2018 року в другій половині дня до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківськійаук4444аааа222 області від Яремчанської міської лікарні надійшло повідомлення про госпіталізацію 6 хворих, в т.ч. 5 дітей з готельного закладу вілла «Парламент». У всіх хворих встановлено попередній діагноз «гострий гастроентероколіт?». Стан хворих розцінювався як задовільний, легкого ступеня важкості.

Читати детальніше...

В Держпродспоживслужбі розроблено ряд Регламентів дій у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

 Потреба створення методично-інструктивних документів, які б регламентували порядок дій спеціаліста Держпродспоживслужби вhtukfvtyn464gffr окремих ділянках держсанепіднагляду, в умовах неузгодження чи навіть відсутності певних законодавчих та нормативно-правових актів, виникла вже давно.

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук