Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Как правильно варикоз лечить

Підсумки оздоровчої кампанії на Прикарпатті в 2018 році

 3 вересня цього року на розширеній нараді в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за участюnfkhcd6gh3hgddd начальників районних (міських) управлінь (відділів), директорів державних лікарень ветеринарної медицини та лабораторій Держпродспоживслужби було підбито підсумки проведення оздоровчої кампанії 2018 року на Прикарпатті.

 В цьогорічному оздоровчому сезоні в Івано-Франківській області працювало 158 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, в т.ч. за типами: позаміські - 11, санаторного типу - 5, дитячі центри - 1, табори праці та відпочинку - 0, наметові містечка - 22, табори з денним перебуванням - 119. За вказаний період оздоровилось і відпочило 24526 дітей з нашої області та з інших областей України.
 Всього з початку оздоровчої кампанії фахівці районних (міських) управлінь (відділів) Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь у проведенні 197 обстежень дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей.
 Порушення вимог санітарного законодавства встановлено в кожному п’ятому закладі - 42( 21%). Основними видами порушень були: недотримання правил миття посуду та особистої гігієни працівниками харчоблоку, позитивні знахідки у змивах з чистого посуду та обладнання на харчоблоках оздоровчих та відпочинкових закладів, невідповідність проб питної води з локальних водопроводів по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках та ін.
 З початку підготовки та під час оздоровчого сезону Регіональною та міжрайонними лабораторіями Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено лабораторні дослідження, а саме:
• готових страв на калорійність – 399, з них не відповідали вимогам – 6, що становить 1,5%;
• бактеріологічне забруднення готових страв – 475, з них не відповідали вимогам 2, що становить 0,4 %;
• змивів з обладнання, одягу та рук працівників – 2282, не відповідало вимогам – 159, що становить 14,3 %;
• досліджено проб питної води – на сан-хім. показники – 429, не відповідали вимогам 41 ( 9,5 %); за мікробіологічними показниками досліджено – 437 проб питної води, не відповідали вимогам 40( 9,1 %).
• досліджено проб води відкритих водойм: на санітарно-хімічні показники та бактеріологічні показники – 4, нестандартних проб не виявлено .
 За результатами проведених обстежень та лабораторних досліджень керівникам оздоровчих закладів підготовлено і направлено 2 приписи та 73 рекомендаційні листи; по виявлених зауваженнях проінформовано органи місцевого самоврядування. Перед початком оздоровчого сезону власникам відпочинкових закладів надавались плани - завдання, які були виконані на 85 – 90%.
 Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області брали участь у проведені засідань Координаційної ради облдержадміністрації з питань відпочинку та оздоровлення дітей (25.05.2018р. та 08.08.2018р.), в 28 нарадах при райдержадміністраціях та міських радах. Широко проведена санітарно-освітня робота впродовж оздоровчого сезону, в т.ч. підготовлено статей в пресу - 19, проведено виступів по радіо та на телебаченні – 8, бесід - 111, лекції - 7.
 Головним підсумком оздоровчої кампанії є те, що в жодному із зареєстрованих закладів оздоровлення та відпочинку дітей області не було спалахів гострих кишкових захворювань, а всі діти відпочивши, благополучно повернулись додому здоровими.
 В той же час в області є випадки, коли власники приватних садиб, вілл, готелів приймають на відпочинок дітей без реєстрацій та погоджень, обстеження робочою групою Координаційної ради облдержадміністрації з питань відпочинку та оздоровлення дітей.
 Часто власники таких закладів економлять кошти на проведення підготовчих заходів, якісному харчуванні та питній воді. Як результат в таких закладах в цьому році було зареєстровано 3 харчових отруєння через грубі порушення санітарного законодавства та недотримання правил поводження з харчовими продуктами.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2