Спеціалісти Держпродспоживслужби області проведуть моніторинг закладів швидкого харчування на території міст та районів

 За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби встановлено, що в Україні спостерігається неблагополучнаenbr fgtff епідемічна ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення.
 На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби Лапи В.І., з метою недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення області, пов’язаної з вживанням шаурми та інших харчових продуктів швидкого приготування, спеціалістами районних, міських управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області буде проведено моніторинг закладів швидкого харчування на території міст та районів.
 В ході моніторингу буде визначено:
- наявність рішення органів місцевого самоврядування на встановлення малих архітектурних форм (далі – МАФів);
- наявність МАФів в реєстрі операторів ринку харчових продуктів;
- наявність у працівників особистих медичних книжок;
- джерела поступлення сировини;
- санітарний стан приміщень.
 У разі виявлення порушень - буде ініційовано проведення позапланових перевірок, а у випадках відсутності відповідних дозволів, чи порушень законодавства, які становлять загрозу життю та здоров’ю населення - будуть прийматись рішення щодо закриття закладів.
 Моніторинг закладів швидкого харчування триватиме від 6 до 20 серпня п.р.
 Про результати проведеної роботи та вжиті заходи буде проінформовано органи виконавчої влади, Національної поліції та громадськість області.