Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Застерігаємо краян: дикорослі гриби є небезпечним продуктом харчування
В Івано-Франківській області в розпалі сезон «тихого полювання». Жителі нашого краю та туристи активно збирають гриби, або купують їх на стихійних ринках Івано-Франківська. На щастя цього року ще не зафіксовано жодного випадку отруєння грибами у нашій області, проте втрачати пильність не варто. Нагадаємо, що у 2017 році грибами отруїлися 43 осіб, з них 15 діти.
Якщо все ж Ви відправились до лісу збирати гриби, то обов'язково врахуйте наступне:
• Ніколи не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте;
• Остерігайтеся пластинчатих грибів;
• Не збирайте старих, перезрілих або дуже молодих грибів, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на радіаційно забруднених територіях;
• Під час посухи грибів краще не брати взагалі, так як у спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини;
• Уважно перевірте зібрані гриби перед тим, як починати готувати страву або робити заготівлі;
• Не вживайте сирих грибів. Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька (не менше 3-х) разів у підсоленій воді протягом 30 хвилин;
• Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби;
• Гриби - не дитяча їжа, тому не давайте грибних страв дітям. Не можна вживати грибів вагітним та жінкам, що годують груддю;
• Ніколи не застосовуйте "домашніх" методів визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібної ложки - вони помилкові.
Якщо після вживання грибів самопочуття у Вас чи Ваших близьких погіршилось, з'явилися нудота, блювота, галюцинації, головний біль чи біль в животі:
• Негайно викликайте швидку допомогу;
• До її приїзду промийте шлунок 1-2 літрами сольового розчину, можна зробити очисну клізму;
• Пийте багато рідини;
• Навіть при полегшенні стану обов'язково зверніться до найближчої лікувальної установи;
• Залишки грибів не викидайте, їх дослідження допоможе лікарям швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.
Чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг захворювання. Ніколи не займайтеся самолікуванням!