Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Обережно: картопляна хвороба! Корисні поради для споживачів
Картопляна хвороба хліба – одне з найпоширеніших захворювань хліба, що спричиняється спорами картопляної (сінної ) палички, які потрапляють у хліб разом з борошном.
Ці спори гинуть тільки при температурі 130 градусів С . Найбільшого розвитку ці мікроорганізми досягають при температурі 35-40 градусів С. Тому хвороба найчастіше проявляється в літній період.
Хліб , заражений картопляною хворобою, може накопичувати отруйні речовини і в їжу непридатний. До речі, зіпсований хліб може добряче зашкодити здоров’ю, спричинити харчове отруєння,, а систематичне споживання неякісного продукту може призвести до астматичних хвороб. До того ж, заражений хліб не можна викидати на смітник або годувати ним тварин. Спеціалісти радять його спалити, чи закопати, а місце, де він лежав, обробити оцтом.
Картопляною хворобою заражається в основному пшеничний хліб, особливо більшої маси. Прискорюють цей процес низька кислотність та підвищена вологість виробів. Вражений хліб спочатку втрачає свій природний смак і аромат, потім з’являється своєрідний запах перестиглої дині або валеріани. У міру розвитку хвороби запах посилюється і набуває відтінок гниючих фруктів. М’якуш стає липким, при розломі спостерігаються слизові тягучі нитки, тому друга назва хвороби - «тягуча хвороба».
Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись наступних вимог при купівлі та використанні хлібобулочних виробів:
1. Купувати хліб і хлібобулочні вироби на підприємствах торгівлі, де створені умови для зберігання даної продукції (провітрювані складські приміщення, торгові зали з кондиціонуванням повітря, спеціально обладнані полки або вітрини для реалізації хліба, булок, батонів).
2. Не купуйте багато хліба про запас.
3. Зберігати хлібобулочні вироби в тканинних мішечках, а якщо температура повітря в квартирі вище 20 градусів С,- то і в холодильнику.
4. Якщо на розрізі хліб викличе у вас сумніви - не їжте його, зверніться в магазин, де ви його купили.