Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Органічне виробництво - майбутнє виробництво України

  Органічне сільське господарство ґрунтується на основних принципах : здоров’я, екологія, справедливість і турбота. З огляду на це, з метою44свцпс65566766ййй ознайомлення з досвідом країн-сусідів у сфері органічного виробництва, сертифікації, розвитку ринків органічної продукції та їх підтримки з боку державних органів, з 14.05 по 23.05 2018 року у м Житомирі відбувся тренінг щодо органічного виробництва харчової продукції за підтримки проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства».

 Усього навчання відвідало 23 учасники - представники Головних управлінь Держпродспоживслужби та структурних підрозділів ОДА з питань агропромислового розвитку з Івано-Франківської, Львівської, Волинської,Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької, Київської областей.
 Основною темою навчання- тренінгу були вимоги до органічного виробництва в країнах ЄС та Україні. Органічне виробництво - це цілісна система господарювання та виробництва харчових продуктів, яка поєднує в собі найкращі практики з огляду на збереження довкілля, рівень біологічного розмаїття, збереження природних ресурсів, застосування високих стандартів належного утримання (добробуту) тварин та метод виробництва, який відповідає певним вимогам до продуктів, виготовлених з використанням речовин та процесів природного походження.
 Таким чином метод органічного виробництва відіграє подвійну соціальну роль: з одного боку, забезпечує специфічний ринок, який відповідає потребам споживача в органічній продукції, а з іншого – забезпечує загальне благо, сприяючи захисту довкілля, належному утриманню тварин.
  Метою правової системи, яка регулює сектор органічного виробництва, має бути забезпечення чесної конкуренції та належного функціонування внутрішнього ринку органічної продукції, а також підтримка та виправдання довіри споживачів до продуктів, маркованих як органічні.
  Україна займає 20 місце у світі та 11 місце в Європі з органічного виробництва На превеликий жаль, протягом кількох десятиріч в сільському господарстві України використовувалися хімічні засоби захисту рослин та мінеральні добрива, і славетні українські чорноземи почали деградувати.
  Безперечним фактом є те, що вміст гумусу в грунті більшості регіонів України зменшується. В той же час звичними стали випадки масових отруєнь людей та алергічних захворювань від споживання харчових продуктів, вироблених із застосуванням згаданих технологій.
  Ще раніше з подібним становищем зіштовхнулись споживачі країн Західної Європи і там працювали традиційні ринкові принципи: є попит на високоякісну безпечну продукцію - є пропозиція. Почало потужно розвиватися так зване органічне сільське господарство та, відповідно, ринок сертифікованих органічних продуктів. З цією метою Рада Європейського Союзу прийняла в 2007 році Постанову № 834 щодо органічного виробництва та маркування органічних продуктів, а в 2008 році - Постанову № 889, детальні правила щодо органічного виробництва, маркування і контролю для впровадження Постанови Ради (ЄС) № 834/2007.
На сьогоднішній день в Україні є лише проект закону « Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» № 5448, який був прийнятий у травні 2018 року у першому читанні ВР.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук