За участю спеціалістів Держпродспоживслужби відбулась нарада з медичними сестрами закладів дошкільної освіти Івано-Франківська

  14.12.2017 року спеціалісти управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківськувк768огр87ол прийняли участь в нараді-семінарі з медичними сестрами закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська, де було заслухано питання щодо стану харчування дітей у даних закладах.

  Спеціалісти управління ознайомили учасників наради з результатами комісійних обстежень харчоблоків закладів дошкільної освіти та моніторингових лабораторних досліджень, проведених на виконання доручення уряду та наказу Головного управління Держпродспоживслужби в області, а також надали пропозиції по усуненню недоліків, виявлених в закладах.
  Окрім того, вході роботи було висвітлено питання щодо правильності складання перспективних двотижневих меню та дотримання норм харчування з урахуванням пори року та віку дітей, згідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах , затвердженої наказом МОН/МОЗ України № 298 /227 від 17.04.2006 року та Постанови Кабінету Міністрів України № 1591 від 22 листопада 2004 року.
 При проведенні аналізу перспективних меню на зимово-весняний період в ДНЗ, спеціалістами управління було виявлено ряд невідповідностей, а саме: недотримані норми харчування, нерізноманітне меню та інші. В результаті перспективні меню направлялися на доопрацювання.