Випадок харчового отруєння в Івано-Франківському ресторані розслідується Держпродспоживслужбою
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що в суботу 09 вересня 2017 року після весілля, що відбулось в ресторані «Голден-Тайм» (м. Івано-Франківськ), занедужало 14 чоловік. Станом на 10. 00 год. 12 вересня 2017 року з харчовим отруєнням госпіталізовано 14 осіб, з них - 1 дитина; 3 осіб лікуються амбулаторно вдома. Всім хворим виставлено діагноз «гострий гастроентероколіт середньої важкості».
Частину страв для весілля готували кухарі ресторану, а деякі харчові продукти завезли замовники. З них було сервіровано «Козацький стіл», «Рибний стіл», «Candybar», солодкий стіл, бар з алкогольними напоями та мінеральною водою.
Адміністрація закладу не проконтролювала якість харчових продуктів, які довезли організатори весілля.
З метою проведення розслідування випадку даного харчового отруєння спеціалістами управління Держпродспоживслужби 11 вересня проведено опитування хворих та санітарно-гігієнічне обстеження ресторану «Голден-Тайм». Під час розслідування відібрано 4 зразки харчових продуктів, 20 змивів та 1 проба води на пат.флору.
За результатами обстеження адміністрації закладу направлено розпорядження про тимчасове припинення роботи ресторану на 10 днів до закінчення епідрозслідування. Матеріали по даному випадку подані до правоохоронних органів.