Оновлена інформація щодо заходів реагування Держпродспоживслужби на виникнення спалаху у Верховинському районі станом на 27.07.2017 р.

  Станом на 27.07.2017р. кількість постраждалих на гостру кишкову інфекцію в л555555шщгтнгштуристично-відпочинковому комплексі «Сяйво Карпат» с. Красноїлля, Верховинського району, Івано-Франківської області складає 36 осіб, у тому числі - 30 дітей; з лікарні виписано 30 осіб, з них - 24 дитини.


  За результатами обстежень даного закладу, проведених спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, було виявлено порушення вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що ймовірно зумовили виникнення спалаху.

  Держпродспоживслужбою вжито адекватні до ситуації заходи реагування, а саме:
- винесено розпорядження про тимчасове призупинення діяльності закладу з поданням відповідної заяви до суду;
- складено протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства;
- направлено матеріали до ГУ Національної поліції щодо порушення кримінальної справи.
Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває.
Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби.