Групове отруєння на Верховинщині розслідується Держпродспоживслужбою

  25 липня 2017 р. о 7 год. 15 хв. до Управління Держпродспоживслужби у Верховинському районі надійшло111паіва3ук6нлш повідомлення від головного лікаря Верховинської ЦРЛ про поступлення потерпілих з підозрою на харчове отруєння.
 До Верховинської ЦРЛ 25 липня 2017 року о 1 год. ночі поступило 13 чоловік.
 Симптоми: пронос,блювота,біль у животі та загальна слабкість.
 Стан потерпілих середньої важкості.


  Потерпілі - громадяни Німеччини (4 особи), Польщі (7 осіб) та України (2 особи). З них - 7 дітей та 6 дорослих.
 Вікова категорія потерпілих: 1989 р.- 1 особа; 1993 р .- З особи; 1994 р. - 1 особа; 1999 р. - 2 особи; 2000 р. - 1 особа; 2003 р. - 1 особа; 2004 р. - 2 особи; 2005 р. - 2 особи. Всі вони відпочивали в готельно-відпочинковому комплексі «Сяйво Карпат», що в селі Красноїлля Верховинського району.
 В ході опитування було встановлено, що напередодні, 24.07.2017 р., вони вживали в їжу пюре картопляне, салат овочевий, м'ясну котлету, яйця варені, суп з капустою, персики, кавуни.
 Станом на 25 липня 2017 р., зі слів власника, в садибі відпочиває 121 чоловік (3 групи ).
 З метою проведення епідрозслідування даного випадку групового харчового отруєння, відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від 25.07.2017 р. № 141 «Про проведення епідеміологічного розслідування», створено робочу групу, котра проводить визначений законодавством комплекс необхідних заходів.
 Про результати розслідування громадськість буде проінформовано.