Головне меню

В області триває навчально-інформаційна робота з керівниками потужностей, що займаються виробництвом харчових продуктів

  Так, 14 та 16 лютого робочою групою спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській областіdffew34s13d за участю виконавчого директора Організації роботодавців “Івано-Франківська обласна організація підприємців, роботодавців та орендарів” на базі районних державних адміністрацій проведено навчання субʼєктів господарювання Надвірнянщини та Рожнятівщини, котрі займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів.
 Щонайперше - учасників навчання було ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Важливим було донести до присутніх переваги впровадження системи НАССР, адже законодавча норма щодо розроблення, введення в дію та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках набирає чинності для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей) з 20.09.2017 року.
 Окрім зазначеного, було розглянуто вимоги законодавства про рекламу, антитютюнового законодавства (в частині системи громадського харчування), особливості метрологічного нагляду, а також основні питання ціноутворення на ринку продовольчих товарів.
 Протягом останнього часу подібні навчання для субʼєктів господарювання, що провадять діяльність у сфері виробництва чи введення в обіг харчових продуктів, було проведено в Снятинському, Косівському, Рогатинському, Тисменицькому, Коломийському районах та м.Коломия.

Наголошуємо : в операторів ринку харчових продуктів залишилось обмаль часу для впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР.