Питання запровадження принципів системи НАССР зібрало за «круглим столом» операторів ринку Тисмениччини

 Спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головногоsss44z управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 15.12.2016 року проведено засідання «круглого столу» за участю керівників (власників) потужностей, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів Тисменицького району.


 Представників підприємств ознайомлено з основними положеннями вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме:

- забезпечення дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу (стаття 20, розділ VII статті 40-51, який набирає чинності з 20.09.2016 року);
- розроблення, введення в дію та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (ця норма набирає чинності для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей) з 20.09.2017 року;
- забезпечення простежуваності за принципом «крок вперед – крок назад» (статті 20, 22);
- відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють (стаття 64).
В ході обговорення учасники отримали відповіді на ряд запитань та висловили думку про важливість подібних заходів.

ainzvay

dray