Відбувся семінар для медичних сестер закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти Івано-Франківська
19 березня 2025 року спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Івано-Франківського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь в семінарі для медичних сестер закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти.
Даний захід проведений на базі Ліцею №17 Івано-Франківської міської ради, де розглянуті та обговорені питання: дотримання санітарного законодавства при організації харчування в закладах освіти та дотриманні норм харчування при складанні примірного чотиритижневого сезонного меню відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
На семінарі обговорено питання дотримання гігієнічних вимог, профілактики виникнення харчових отруєнь та епідемічних ускладнень, наголошено на необхідності дотримання щоденних меню у відповідності до примірних чотиритижневих сезонних меню, погоджених Держпродспоживслужбою, ведення необхідної документації на харчоблоці закладів, зберіганні добових проб тощо.
Особливу увагу приділено веденню документів з організації харчування: журналів бракеражу готової та сирої продукції, технологічної документації на страви, журналу обліку виконання норм харчування та інше.