Розроблено Тимчасовий алгоритм дій при розслідуванні випадків харчових отруєнь

  У зв’язку з складною епідемічною ситуацією щодо захворюваності на кишкові інфекції, виникнення осередків 5566qsdгрупових 5566qsdхарчових отруєнь, неврегульованості законодавчої бази з цього питання та з метою забезпечення інформаційного супроводу діяльності служби в частині державного санітарно-епідеміологічного нагляду і проведення розслідувань випадків харчових отруєнь/спалахів кишкових інфекцій, спеціалістами управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства і сектору правового забезпечення ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розроблено Тимчасовий алгоритм дій при розслідуванні випадків харчових отруєнь/спалахів кишкових інфекцій.

  В тимчасовому алгоритмі відображено послідовність дій спеціаліста Держпрдспоживслужби при проведенні розслідування випадків харчових отруєнь/спалахів кишкових інфекцій, заходи адміністративно-правового впливу, наведено зразки всіх необхідних документів, які заповнюються при розслідуванні.
Даний тимчасовий алгоритм затверджено наказом начальника Головного управління Держпродспоживслужби області та вручено усім зацікавленим особам. Він стане хорошим посібником для керівників та спеціалістів Держпродспоживслужби області при проведенні розслідувань випадків харчових отруєнь/спалахів кишкових інфекцій.