Головне меню

Подати звернення

Незабаром Великдень. Як уникнути небезпеки за святковим столом

   Великдень – це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво, а пасхальний 18.04.22 1стіл – обов’язковий Великодній атрибут. Цей Великдень особливий для українців, адже війна на нашій землі.
   Традиційно святкове меню може складатися із сорока страв, які символізують дні Великоднього посту. Але сьогодні для нас важлива не кількість страв, а можливість поділитися ними з ближніми, бо не в усіх українців є дах над головою та можливість придбати продукти.

  Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних наведених нижче простих правил:
  - Найперше - купуйте харчові продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти і т.д.) лише у стаціонарних закладах торгівлі або на санкціонованих, офіційних, обладнаних продовольчих ринках, де проводиться ветеринарно-санітарна експертиза.
  - Не замовляйте кондитерські вироби домашнього виробництва!
  - Не закуповуйте заздалегідь харчові продукти, які швидко псуються.
  - Купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте термін придатності та дотримуйтесь термінів споживання, вимагайте документи, що засвідчують якість та безпеку.
  - Придбане на ринках молоко потрібно завжди кип’ятити, яйця перед приготуванням обов’язково мити, а потім варити або смажити.
  - При приготуванні страв дотримуйтесь технології їх приготування, особливо щодо термічної обробки кулінарних виробів із м’яса, птиці та яєць.
  - Продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених гарантованих термінів придатності.
  - Використовуйте окремий інвентар для обробки сировини та готових продуктів, в холодильнику сировину та готові страви зберігайте окремо.
  - Не допускайте використання води для пиття та приготування їжі із невідомих джерел.
  - Овочі та фрукти при споживанні добре промивайте питною водою.
  Дотримуйтесь правил особистої гігієни:
  - Підтримуйте чистоту.
  - Мийте руки, перед тим як брати продукти і готувати їжу.
  - Мийте руки після туалету.
  - Вимийте і продезінфікуйте всі поверхні й кухонні приладдя, що використовуються для приготування їжі.
  - Захищайте кухню та продукти від комах, гризунів і інших тварин.
  Відокремлюйте сирі продукти від готових до споживання: сире м’ясо, птицю та морські продукти від інших харчових продуктів,зберігайте продукти в закритому посуді для запобігання контакту між сирими і готовими продуктами. Добре просмажуйте або відварюйте продукти. Зберігайте продукти при відповідному температурному режимі.
  У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння, необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати «швидку» допомогу. Не рекомендовано займатись самолікуванням.
  Дотримуючись вказаних нехитрих порад, у Вас буде можливість забезпечити себе і близьких продуктами харчування, не побоюючись за здоров’я після прийому їх в їжу.
  З метою забезпечення жителів та гостей міста якісними та безпечними харчовими продуктами та стабілізації рівня цін на них, Держпродспоживслужба контролює якість та безпеку харчових продуктів, а також проводить моніторинг цін на них.
  Бажаємо усім миру, здоров’я, добра і смачної Паски.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Травень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5