«Готуємо смачно та корисно!» - на базі Калуського ВПУ № 7 проведено семінар-майстер-клас

   22 грудня 2021 року на базі Калуського ВПУ № 7 управлінням освіти Калуської 28.12.21 1міської ради за участю спеціалістів Калуського міського та районного управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та викладачів професійно-теоретичної підготовки кухарів ВПУ №7 проведено семінар-майстер-клас з директорами та кухарами закладів загальної середньої освіти Калуської територіальної громади, а також підприємцями-організаторами харчування з питань розробки та впровадження нового примірного чотиритижневого меню.

 Семінар відбувся під гаслом «Готуємо смачно та корисно!».
 Захід розпочався з теоретичної частини, під час якої були обговорені головні відмінності та принципові зміни в організації харчування, відповідно до постанови КМ України від 24.03.2021 р. № 305 «Порядок та норми організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та Санітарного регламенту, оскільки з січня запроваджуються нове шкільне меню.
 В ході роботи обговорено впровадження нових стандартів харчування школярів, технологічні підходи приготування страв за збірником Євгена Клопотенка та ризики виникнення харчових отруєнь в організованих дитячих колективах у випадку порушень технології приготування та реалізації страв.
 Після завершення семінару учасники мали можливість продегустувати страви, які готували майстри виробничого навчання.

 

28.12.21 фото1

 

28.12.21 фото2

 

28.12.21 фото3