Головне меню

Подати звернення

Бізнес буде проводити перевірку COVID-сертифікатів через «Дію»

  В Україні тепер обов'язково повинні зчитувати QR-код COVID-сертифікатів через 29.11.21застосунок «Дія», а не просто візуально перевіряти їх. За недотримання цієї норми передбачено чималі штрафи.
  На черговому засіданні Кабінету Міністрів України від 24.11.2021р. прийнято рішення щодо внесення змін до діючих карантинних обмежень, передбачених постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

  Так, якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності в «жовтій» зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі або перевіряти документи і працювати без обмежень такого рівня, то тепер така можливість втрачається.
  Зокрема посилиться і контроль за наявністю COVID-сертифікатів: для перевірки тепер необхідно зчитувати їхній QR-код через додаток «Дія», а не лише перевіряти візуальну наявність, а штраф за неналежну перевірку становитиме 34-170 тис. грн, його накладатимуть на власника закладу.
  Згідно внесених пропозицій, представники закладів мають не просто запитувати про наявність сертифіката чи перевіряти їх візуальну наявність на вході закладу, а повинні зчитувати смартфоном QR-код COVID-сертифікату. Для зчитування не потрібно додаткових додатків чи засобів. Достатньо своїм додатком «Дія» зчитати QR-код. Після зчитування на смартфоні перевіряючого відображається статус COVID-сертифікату «чинний» чи «не чинний».
  В «жовтій» зоні епідемічної небезпеки бізнес та громадські заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу або наявності сертифікату про одужання. Відповідні документи також будуть обов'язковими для відвідувачів: їх зобов'язали мати документ про щеплення принаймні однією дозою, сертифікат про одужання або негативний тест. За новими правилами «жовтий» сертифікат, який вказує на вакцинацію однією дозою препарату, тепер буде чинним 30 днів замість 120 днів.
  Отже, у закладах тепер мають не просто запитувати про наявність сертифікату або перевіряти їхню наявність при вході до закладу, а повинні зчитувати своїм смартфоном QR-код сертифікату про вакцинацію за допомогою застосунку «Дія».
  Вказано, що для того, аби перевірити дійсність документа за QR-кодом, не потрібно жодних сканерів, рідерів чи іншого обладнання, а лише смартфон.
  Щоб просканувати COVID-сертифікат, потрібно:
  1. авторизуватися в застосунку "Дія";
  2. натиснути на іконку QR у верхньому правому кутку екрана;
  3. навести камеру на QR-код сертифіката клієнта.

  Детальна інструкція у відеоролику https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=9hgTuyWcSkc&feature=youtu.be

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук