Головне меню

Подати звернення

З метою визначення стану перезимівлі шкідників на Прикарпатті провели весняні контрольні обстеження та грунтові розкопки

 Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у базовихregrefreefrerrefre та інших господарствах закріплених зон обслуговування провели весняні контрольні обстеження та ґрунтові розкопки на визначення стану перезимівлі шкідників сільськогосподарських угідь (озимих культур, багаторічних трав), полів сівозмін, лісосмуг та обстеження в садах.

 Весняні розкопки проводились з метою визначення чисельності шкідників у місцях зимівлі, відсотка їх загибелі за зиму та уточнення обсягів передбачуваних робіт із захисту рослин.  

 В процесі огляду були виявленітакі найпоширеніші шкідники: личинки дротяників, озимої та листогризучих совок, травневих хрущів, імаго колорадського жука тощо.

 Перезимівля шкідливих організмів пройшла задовільно, загибель шкідливих організмів складає 5-15%.

Загибель мишоподібних гризунів в основному зумовлена проведеними родентицидними обробками та несприятливими кліматичними умовами зимового періоду і становить 40%.  

Та частина шкідливих організмів, що залишилась в задовільному фізіологічному стані, за сприятливих агрокліматичних умов спроможна відновити численну та якісну популяцію. Тому моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин набуває важливого значення для прийняття правильного рішення щодо обсягів передбачуваних робіт із захисту рослин та збереження майбутнього врожаю.

Узагальнені дані в подальшому використовуватимуться для складання прогнозу поширення та розвитку шкідливих організмів у весняно-літній період та методичних рекомендацій щодо захисту сільськогосподарських культур.

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук