Рік пандемії COVID-19: результати роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття щодо протидії поширенню коронавірусу

 12 березня 2020 року Україна почала жити у новій реальності. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила у світі пандемію через новуdfsgfgdfgdf3242322222 інфекційну хворобу Covid-19, а уряд України ухвалив рішення про запровадження в державі карантинних заходів.

 Попередньо карантин мав тривати з 12 березня до 3 квітня 2020 року, однак його продовжили до 24 квітня… Триває він дотепер.

 До пандемії коронавірусу не була готова жодна медична система і жоден уряд світу. Протягом року країни вчилися ефективно на неї реагувати, запроваджуючи обмеження, закриваючи кордони, магазини, ресторани, церкви, торговельно-розважальні центри, школи та дитячі садки, а також спонукаючи людей дотримуватися карантинних вимог.

 Уже рік українці живуть за новими правилами: звичною буденність стали захисні маски, антисептики, дотримання соціальної дистанції, дистанційне навчання та робочі онлайн-конференції.

 Проте вірус не відступає - щоденно кількість хворих тримається високих показників.

 Виконуючи доручення Президента та Прем’єр-Міністра України, Кабміну, РНБО, облдержадміністрації, Державної та Регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з перших днів карантину переформатувало свою діяльність, спрямувавши максимальні ресурси на запобігання розповсюдженню нової респіраторної хвороби COVID-19.

Протягом 2020-2021 років робота Головного управління організована за такими напрямками:

- методична робота (створення алгоритмів роботи суб’єктів господарювання, органів влади та місцевого самоврядування, шляхи їх виконання);

- інформаційне забезпечення (публікація різного роду статей на офіційному веб-сайті, сторінці у ФБ, Телеграм-каналі; доведення інформацій до органів влади та місцевого самоврядування, надання інтерв’ю та коментарів для ЗМІ);

- проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю), моніторингових відвідувань (створення робочих груп за участю представників Головного управління, Національної поліції, органів місцевого самоврядування);

- проведення навчань, лекцій, бесід тощо.

Із детальною аналітичною довідкою про результати роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щодо запобігання захворюваності на респіраторну хворобу COVID-19 можна ознайомитись тут…