Спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у вебінарі з питань безпечності харчових продуктів

 10-11 червня 2020 року в рамках програми відзначення Всесвітнього дня безпечності харчових продуктів (нагадаємо, що відзначали 7павуавіпаі6453454343вв червня), Держпродспоживслужбою у співробітництві з Групою Світового Банку проведено вебінар на тему: «Реформування систем безпечності харчових продуктів».
 У заході, що був проведений в системі дистанційного навчання, взяли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
 Програма вебінару складалася з двох навчальних сесій, у ході яких розглянуті інституційні та регуляторні аспекти реформи систем безпечності харчових продуктів, оцінка ризику, перевірки та простежуваність харчових продуктів.
 Тренінг проводила Катерина Онул, ведуча напрямку безпечності харчових продуктів Департаменту ринків та технологій, спільної глобальної практики Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації (M&T FCI).
 Особливий інтерес та обговорення у слухачів викликали різні підходи в державах світу щодо здійснення державного контролю з питань безпечності харчових продуктів та особливостей проведення перевірок державними інспекторами, питання забезпечення простежуваності харчових продуктів по харчовому ланцюгу, особливо на малих підприємствах.