Харчування дітей Прикарпаття : в об’єктиві – вимоги до тендерної документації та харчоблоків закладів освіти

 Здоров’я підростаючого покоління визначає цілий комплекс факторів, серед яких вкрай важливими є забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчуванняserterwtgerwtfger34534534 дітей у школах та дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування, відповідність санітарно-гігієнічним нормам.


 В ході виконання регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування», котра уже більше року успішно реалізується в області, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини проаналізували тендерну документацію, що подається суб’єктами господарювання при проведенні відкритих торгів щодо надання послуг з харчування дітей в закладах освіти області.
 Аналіз засвідчив відсутність вимог щодо безпечності та якості продукції, котрі є не менш важливими, ніж ціна. Тож в Держпродспоживслужбі систематизували вимоги до постачальників, що бажають брати участь в згаданих тендерах, і розробили відповідні рекомендації для управлінь (відділів) освіти РДА, ОТГ, міських рад Прикарпаття.
 Ознайомитись чи завантажити Рекомендації можна за посиланням.
Не менш важливим напрямком виконання програми є дотримання санітарно-гігієнічних вимог в харчоблоках закладів освіти. З метою вирішення даного питання в Головному управлінні також напрацювали відповідні пропозиції, а саме розроблено Паспорт харчоблоку освітнього закладу.
 Ознайомитись чи завантажити Паспорт харчоблоку освітнього закладу можна за посиланням.

 Дані документи доведені до керівників департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, управлінь (відділів) освіти РДА, ОТГ.