Ще в одному районі Прикарпаття скасовано карантинний режим щодо бактеріального в’янення кукурудзи

 Йдеться про скасування карантинного режиму щодо бактеріального в’янення кукурудзи або вілту (Erwinia stewartii (Smith) Dye.) в с. Далешове Городенківського району (площа 38 га).цукуціуц3333ццццц
 Рішення прийнято Городенківською районною державною адміністрацією (розпорядження від 27.08.2019р. № 188) на підставі подання державного фітосанітарного інспектора Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та керуючись ст. 33 Закону України «Про карантин рослин»,

 Довідково
 Бактеріальне в’янення кукурудзи або вілт (Erwinia stewartii (Smith) Dye.,) - судинна хвороба, яка уражує всі органи рослини - листя, стебла, корені, волоті, качани й насіння. Проростки в’януть, як при посухах, рослини світліють, жовкнуть, пізніше стають бурими, швидко всихають і гинуть.
 Хворобою уражуються всі види кукурудзи: зубоподібна, кремениста, попкорн, але найбільше - цукрова. Збудник бактеріального вілту зберігається в насінні та неперегнилих рослинних рештках.
 Боротьба з бактеріальним вілтом здійснюється за допомогою використання стійких сортів і гібридів.