Триває реалізація регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування»

 З метою забезпечення повноцінного та якісного харчування дітей в школах та дошкільних закладах, Держпродспоживслужба Івано-Франківщини продовжує dsfwefwe2232222ddроботу над виконанням регіональної цільової програми “Дітям Прикарпаття – якісне харчування”. 
 Реалізація програми здійснюється шляхом проведення моніторингу, інспектування всіх операторів ринку які організовують харчування, постачальників харчових продуктів, сировини, готової продукції у закладах освіти

при проведенні планових та позапланових заходів державного контролю, проведення лабораторних досліджень безпечності та якості харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей.

 Станом на 01.07.2019 р. відібрано харчові продукти в 122 закладах.
Із них:
- у 69 школах здійснено відбір 274 зразків харчових продуктів, 83 постачальників.
 За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 4 зразки харчових продуктів, зокрема масло солодковершкове: у Надвірнянському районі (Делятинський ліцей № 2), у м. Івано-Франківську (ЗОШ № 8), у Яблуницькій ЗОШ, а також у Галицькому районі (м. Бурштин ЗОШ №1) не відповідали вимогам нормативної документації, що складає 2,7% від досліджених;
- у 53 садочках здійснено відбір 212 зразків харчових продуктів, 49 постачальників.
 За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 11 зразків харчових продуктів (масло солодко вершкове - 2, овоч - 8, молоко - 1) у м. Івано-Франківську, Надвірнянському районі, Снятинському районі, не відповідали вимогам нормативної документації, що складає 7,7% від досліджених.

 За наслідками проведеної роботи:

1. Спільно з Департаментом освіти, науки та молодіжної політики, Держпродспоживслужбою не допущено до обігу невідповідної продукції:

Випадки / зупинено обіг (кількість продукції)
Всього: 15/ 7238, в т.ч.: в школах 4/0, в ДНЗ 11/7238 кг
В тому числі:
Масло 6/0 4/- 2 /268 кг
Овочі 8/0 - 8/6970 кг
Молоко 1/0 - 1/ -

 Проведено повторні дослідження при постачанні нових партій продукції овочів та масла.
2. Надіслано 16 рекомендаційних листів керівникам закладів, 10 листів повідомлень в управління освіти, 6 в РДА та ОТГ, 9 листів постачальникам. Підготовлено 2 листи про невідповідність продукції виробників в інші області.
 Суб’єктам господарювання надавались рекомендації щодо відповідності маркування харчових продуктів та забезпечення їх простежуваності по харчовому ланцюгу, підтвердження супровідними документами походження та відповідності харчових продуктів.
3. Надано рекомендації щодо зміни передбачуваного використання та заміни на відповідну овочеву продукцію 3 виробникам овочів.
4. Надано рекомендації для відділів освіти РДА, ОТГ щодо умов проведення тендерів по забезпеченню харчовими продуктами шкіл та ДНЗ.
5. Постачальниками змінено одного виробника масла.
6. Проведено три позапланових заходи контролю.