Головне меню

Подати звернення

Про зміни в законодавстві з питань ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу зацікавлених осіб: 04 травня 2019 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політикикоровара63раокуапп та продовольства України від 28 березня 2019 року № 163 «Про затвердження змін до Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби».
 Даний документ пройшов державну реєстрацію та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18 квітня 2019 року за № 410/33381.

 Ось головні зміни, передбачені вище зазначеним наказом:
- зміна бланку реєстраційної картки господарства.
 Для забезпечення належного контролю за епізоотичною ситуацією в країні та появою нових господарств з утримання та розведення тварин, які є окремими одиницями епізоотичного контролю, до реєстраційної картки (РК) господарства додано норму щодо завірення її спеціалістом державної установи (закладу) ветеринарної медицини, під контролем якої перебуває господарство.
 Таке засвідчення реєстраційної картки господарства не потребуватиме оформлення чи отримання додаткових документів (довідок) з підтвердження ветеринарно-санітарного стану (благополуччя) господарства, що скоротить витрати часу власника.
- зміна бланку реєстраційної картки великої рогатої худоби (ВРХ).
 На сьогодні після ідентифікації тварини протягом семи днів від дати її народження до РК ВРХ не вносяться дані про стан здоров’я тварини, а саме дослідження на лейкоз, бруцельоз, лептоспіроз, туберкульоз та дата вакцинації проти сибірки (проводиться з 3 місячного віку) за відсутності таких досліджень, враховуючи вік тварини. Тому, беручи до уваги відсутність даних досліджень, норму щодо внесення даних про стан здоров’я тварини та епізоотичний стан господарства виключено, що скоротило час заповнення РК ВРХ, оптимізувало технологічний процес реєстрації тварин, видачі паспорта тварини, скасувало норми законодавства, які потребують додаткового підтвердження (уточнення) та які фактично неможливо виконати.
- зміна вигляду зразка бирки для ідентифікації та реєстрації ВРХ.
 З метою підвищення якості бирок вушних для ідентифікації ВРХ та на звернення власників тварин було посилено вимоги до замкового механізму бирки, матеріалу та механізму виготовлення, що направлено на забезпечення неможливості роз’єднання частин бирки, що виключає їх повторне використання.
 Тварин, яких проідентифіковано вушними бирками попереднього зразка, не потрібно буде переідентифіковувати вушними бирками нового зразка. У разі втрати вушної бирки попереднього зразка, заміна буде здійснюватися вушною биркою нового зразка, але з тим самим ідентифікаційним номером, що був на попередній.
- зміна бланку відомості переміщення тварин.
 На сьогодні є велика кількість порушень пов’язаних із наданням неправдивої інформації про наявність тварин у господарстві. Для забезпечення достовірності, регуляторним актом встановлено вимогу засвідчення спеціалістом державної установи (закладу) ветеринарної медицини відомості переміщення тварин під час видачі обов’язкових ветеринарних документів на переміщення.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук