Головне меню

Подати звернення

Спеціалістами Держпродспоживслужби проведено семінари-навчання для суб?єктів господарювання Калущини

 Нещодавно спеціалістами Калуського районного управління та управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківськійdsgfergf444wef3ewe області проведено декілька семінарів-навчань з питань гігієни праці та вимог до застосування і торгівлі пестицидами та агрохімікатами.
 Так, 12 березня 2019 року семінар-навчання на тему «Гігієна праці та регламент дій при проведенні робіт, пов’язаних із застосуванням пестицидів та агрохімікатів при вирощуванні сільськогосподарських культур» було організовано для спеціалістів та працівників ТОВ «Гудвеллі Україна», котрі будуть безпосередньо зайняті на роботах при транспортуванні, зберіганні та застосуванні пестицидів.


 В ході роботи до відома учасників було доведено вимоги чинного законодавства, зокрема наголошено на тому, що до роботи з пестицидами та агрохімікатами допускаються особи, що пройшли медичний огляд, спеціальну підготовку та мають відповідні посвідчення, допуск та наряд на виконання робіт відповідно до “Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами” (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №746 від 18.09.1995 р.).
 В частині дотримання вимог санітарного законодавства присутнім було роз’яснено правила, вимоги та особливості поводження з пестицидами та агрохімікатами, санітарні правила транспортування, зберігання та застосування пестицидів. Було розкрито питання токсичності пестицидів і вимоги до них, правила та умови їх використання, запобігання забруднення продукції і кормів, вимоги до умов праці.
 Важливою для слухачів була інформація про запобігання отруєння пестицидами, самодопомогу та першу долікарську допомогу, розслідування отруєнь. До спеціалістів було донесено інформацію щодо особливостей застосування пестицидів та агрохімікатів під час цвітіння медоносних рослин, з метою забезпечення охорони бджіл від отруєнь, та на дотримання суб’єктами господарювання зон санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких ферм, водойм і місць відпочинку під час застосування пестицидів та агрохімікатів.
 Після завершення заходу, учасники отримали посвідчення про проходження навчання та допуск до роботи з пестицидами та агрохімкатами.
 Своєю чергою 15 березня 2019 року проведено семінар навчання тему «Вимоги до провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі пестицидами та агрохімікатами» для суб’єктів господарювання, які займаються роздрібною торгівлею засобів захисту рослин на території Калуського району.
 В ході роботи до відома учасників було доведено вимоги чинного законодавства щодо вимог до провадження роздрібної торгівлі засобами захисту рослин, наголошено на необхідності дотримання належних умов праці та контролю якості продукції, звернуто увагу на вимоги до етикеток на упаковках пестицидів.
 В частині дотримання вимог санітарного законодавства присутнім було роз’яснено правила, вимоги та особливості поводження продавців з пестицидами та агрохімікатами, нагадано санітарні правила транспортування, зберігання та застосування пестицидів, а також проінформовано про порядок надання першої долікарської допомоги при отруєнні пестицидами чи агрохімікатами.

dfgdfdddffd444t633e dfggdf3443333ffff

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук