Головне меню

Подати звернення

Основні вимоги до порядку ввезення насіння та садивного матеріалу на митну територію України

 Продовж останнього часу збільшилась кількість звернень до Держпродспоживлужби з боку сільськогосподарських товаровиробників щодо порядку35345івів33івууувіва та умов ввезення (здебільшого із країн ЄС) насіння та садивного матеріалу сільськогосподарських культур.
 Відділ контролю у сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби в області звертає увагу зацікавлених осіб: ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу здійснюється за умови належності його до сорту, занесеного до реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні та/або Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна, а саме – насіння цукрових та кормових буряків, насіння хрестоцвітих та інших олійних і прядивних видів, насіння кукурудзи та сорго, насіння зернових культур.
 Про це йдеться в статті 20 Закону України «Про насіння і садивний матеріал».
 Із державним реєстром сортів рослин України можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України за посиланням: http://minagro.gov.ua/organic_ministry?nid=21767.
 У разі ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу, за умови належності його до сорту, занесеного до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, вантаж супроводжується сертифікатом країни-експортера, що засвідчує якість насіння або садивного матеріалу.
 Ввезення на територію України та вивезення за її межі насіння і садивного матеріалу сорту, не занесеного до Реєстру сортів рослин України, але занесеного до Переліку сортів ОЕСР здійснюється виключно для цілей розмноження та подальшого вивезення за межі України.
 Ввезення на територію України та вивезення за її межі зразків насіння сортів рослин, не включених до зазначених Реєстру та/або Переліку, можуть здійснюватись для селекційних, дослідних робіт і експонування на основі підтвердження, виданого Держпродспоживслужбою.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук