Головне меню

Дослідження насіння

ІНФОРМАЦІЯ про лабораторні дослідження з визначення посівних якостей насіння сільськогосподарських культур

на базі ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія»
Адреса - м. Івано-Франківськ вул. Горбачевського, 11
тел. (0342) 50-64-56

СПИСОК
спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, відповідальних за приймання та доставку зразків насіння

 

Район ПІБ Контактний номер телефону
Богородчанський Веклич Оксана Юріївна 096-232-74-02
Верховинський Слижук Іван Васильович 067-96-93-845
Галицький Шевчук Оксана Тарасівна 068-039-52-11
Городенківський Іванишин Роман Ігорович 098-239-15-50
Долинський Гладенький Петро Михайлович 066-600-88-52
Калуський Ковальчук Оксана Іванівна 068-039-52-11
Коломийський Вахняк Мирослава Дмитрівна 066-687-15-69
Косівський Заячук Дмитро Дмитрович 067-45-68-770
Надвірнянський Козар Галина Богданівна 067-451-72-66
Рогатинський Данюк Марія Михайлівна 096-530-63-46
Рожнятівський Листван Михайло Олексійович 096-17-28-815
Снятинський Кіцул Василь Миколайович 097-103-03-05
Тлумацький Збіглей Іван Васильович 096-154-18-81

 

 Прийом зразків проводиться в приміщеннях районних управлінь (відділів) Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Для сільськогосподарських товаровиробників Тисменицького району прийом насіння відбувається безпосередньо в ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія».

 Норми граничної маси проб насіння основних

сільськогосподарських культур (ДСТУ 4138-2002)

Культура

Мінімальна маса проби, г

для визначення

Посівних якостей вологості чистоти
Баклажан 50 50 5
Боби кінські 1000 100 1000
Буркун 50 50 4
Буряк столовий і кормовий 500 500 20
Вика посівна 1000 100 140
Горох 1000 100 900
Гречка 600 100 60
Грястиця збірна 30 50 2
Жито 1000 100 120
Кабачки, патесони, цукіні 250 250 50
Капуста 50 50 5
Квасоля звичайна 1000 100 1000
Конюшина 25 50 2
Костриця 50 50 4
Кукурудза 1000 100 900
Лисохвіст лучний 30 50 3
Люпин 1000 100 450
Люцерна 50 50 4
Лядвенець рогатий 30 50 4
Морква 50 50 4
Огірки 100 100 20
Пажитниця 60 50 4
Перець солодкий і гіркий 50 50 5
Петрушка 50 50 2
Просо 150 50 15
Пшениця 1000 100 120
Редиска 100 100 10
Ріпак 100 50 10
Тимофіївка лучна 25 50 2
Томат 50 50 5
Цибуля 50 50 5
Ячмінь 1000 100 120

ВИДИ ЕКСПЕРТИЗ
насіннєвого матеріалу, що проводить
ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія»
та ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ

  (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року № 1348 «Деякі питання надання послуг Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління» та Наказу Міністерства аграрної політики України від 13.02.2013 № 96 «Розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними організаціями центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин»)

№ з/п Найменування послуги Одиниці виміру

Вартість, послуги,

грн.

1 Відбір та оформлення зразків насіння зразок 114,30
2 Визначення маси 1000 насінин - " - 30,56
3 Визначення схожості, енергії проростання насіння - " - 35,70
4 Визначення вологості зразка насіння - " - 32,92
5 Визначення чистоти зразка насіння - " - 34,82

Для проведення вищезазначених послуг необхідно подати :

- заяву встановленого зразка;
- зразок насіння;
- документ, що підтверджує оплату наданих послуг.

  За результатами лабораторних досліджень, замовнику видається протокол випробувань проби насіння та висновок фітосанітарної експертизи.

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Календар

Липень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5