Головне меню

Подати звернення

На Снятинщині спеціалісти Держпродспоживслужби провели семінар для пасічників

   26 березня 2024 року на базі Снятинського відділу Коломийського районного 28.03.24 1управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області відбувся семінар–навчання для пасічників Снятинської та Заболотівської територіальних громад (на запрошення відгукнулися 22 пасічники).

   На початку заходу т.в.о. начальника Снятинського відділу Роман Драганюк проаналізував результати співпраці Держпродспоживслужби та громадської організації «Спілка пасічників Снятинщини» за 2023 рік, окреслив алгоритм дій у випадку отруєння бджіл пестицидами у 2024 році, проінформував про роботу постійно діючих комісій, які створені в Снятинській та Заболотівській територіальних громадах. Наголосив: у випадку підозри на отруєння бджіл, пасічникам необхідно звертатися із заявою до міської чи селищної ради. Розгляд звернень комісія здійснює протягом однієї доби.
  Голова громадської організації «Спілка пасічників Снятинщини» Ярослав Малофій в своєму виступі зазначив, що пасічники д окладають всіх зусиль, щоб зберегти галузь бджільництва навіть у цей складний період. Крім того, він запропонував пасічникам допомагати колегам, які вступили до лав Збройних Сил, щоб зберегти бджолосім’ї, поки перші захищають українські землі.
  Одне із ключових питань семінару висвітлила начальниця Снятинського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Руслана Демчук. Вона наголосила присутнім на необхідності проведення реєстрації та весняної інвентаризації пасік, планових досліджень бджіл для попередження таких захворювань в як вароатоз, нозиматоз, акарапідоз, європейський та американський гнильці. Для реєстрації нових пасік власнику необхідно звертатися із заявою в органи місцевого самоврядування за місцем проживання та до територіального органу Держпродспоживслужби.
  Головний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Іванна Пупенко довела до учасників заходу основні вимоги техніки безпеки при застосуванні хімічних засобів захисту рослин в боротьбі з шкідливими організмами сільськогосподарських культур з метою недопущення отруєння бджіл.
  Учасники семінару обмінялися думками щодо проблемних питань догляду за бджолосім’ями.

28.03.24 1 фото1

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук