Головне меню

Подати звернення

До уваги суб'єктів господарювання та споживачів: поновлено перевірки деяких видів продукції у сфері державного ринкового нагляду

   Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу: 18.03.24 108 березня 2024р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову №261, згідно якої поновлено заходи державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану.

  Йдеться про поновлення проведення заходів державного ринкового нагляду таких видів продукції, щодо яких Держпрожспоживслужба здійснює державний ринковий нагляд:
  • побутові лампи неспрямованого випромінення;
  • низьковольтне електричне обладнання;
  • обладнання, яке відповідає належному рівню електромагнітної сумісності.
  Відповідно до статті 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» органи ринкового нагляду проводять такі перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів:
  1) планові – згідно із секторальними планами ринкового нагляду;
  2) позапланові – за зверненнями споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів), об’єднань суб’єктів господарювання, у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, і відсутня інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано, але міститься інформація, за якою може бути встановлено розповсюджувача, у якого було придбано (виявлено) таку продукцію.
  Тож однією із підстав для проведення позапланової перевірки у сфері державного ринкового нагляду є звернення споживачів (користувачів). Форму звернення можна завантажити на офіційному вебсайті Головного управління за посиланням chrome-https://vetif.gov.ua/images/documents/ffff/forma_zvern_ZPS.pdf.
  Звернення можна подати до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою: вул. Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, або надіслати поштою чи електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук